Ugens elitespiller V

Ugens elitespiller er et indlæg, hvormed eliten vil præsentere sine spillere og holdkaptajner for klubbens øvrige medlemmer. På den måde kan klubbens medlemmer få et indblik i, hvem eliten er. Det kunne måske være med til at give medlemmerne lyst til at komme ud og støtte eliten i de sidste runder af Danmarksturneringen den 15. og 16. august 2015. Til dem der ikke ved, hvad Danmarksturneringen er, så er det en holdturnering, ligesom vi kender fra fodbold og håndbold. Mollerup har fire elitehold i Danmarksturneringen; to herrehold og to damehold. Herrernes første hold spiller i 1. division, som er den anden bedste række inden Santander divisionen, der er den bedste division, som svarer til fodboldens superliga. Herrernes 2. hold spiller i 3. division. Damernes 1. hold spiller i 2. division og 2. holdet spiller i kvalifikationsrækken. Alle fire hold ligger i toppen af deres puljer og spiller derfor om mulighed for oprykning. Turneringsformen er hulspil. Det gælder om at vinde flest point på holdene. Herrernes 1. hold spiller 2 runder hulspil per match, hvor de om formiddagen spiller foursomes og om eftermiddagen spiller singles, og de spiller altså om 18 point. Herrernes 2. hold spiller 5 singler og 1 foursome og spiller derfor om 14 point. Damernes 1. og 2. hold spiller om 9 point med 1 foursome og 3 singler. Med ”Ugens elitespiller” præsenterer vi altså et medlem af eliten, så medlemmer kan få en lille indsigt i eliten. Eliten håber, at I vil læse med hen over sommeren og frem til de sidste runder af Danmarksturneringen.

GetImage.ashx
Johanne Marie Frank Pedersen

Ugens elitespiller

Selv om man er skolelærer, mor til fire og samlevende med Carsten Riber kan man godt være en del af eliten. Johanne Marie Frank Pedersen er denne uges elitespiller og spiller på damernes 2. hold. Siden 2010 har hun spillet golf i Mollerup, og hendes handicap er i skrivende stund 12,2.

Golfen som livsstil

Som medlem i Mollerup Golf Club er det næsten en skam ikke at have set Johanne ude på banen eller træningsanlægget. Johanne udtaler selv, at når hun er tvunget på arbejde, bliver det kun til 4 dages træning om ugen, men det er vist en ydmyg underdrivelse, da Johannes andet hjem praktisk talt er Mollerup. Blandt dameeliten er Johanne kendt som den flittige og entusiastiske spiller. Hun træner rigtig meget og er meget passioneret omkring sit golf. Hendes mål med golfen er dels at have fokus på at dygtiggøre sig til noget, dels at dyrke en sport og dels at være en del af et ekstremt hyggeligt team – og en rigtig hyggelig klub.

Sammenhold

Målet om at være en del af et hyggeligt team er Johanne i høj grad selv en del af, da hun og Carsten Riber ofte lægger hus til, når eliten skal samles om noget andet end golfen. Carsten Riber er holdkaptajn for herrernes 1. hold og er en af dem, eliten særligt sætter pris på, da Carsten bruger meget tid og kræfter på eliten og har en solid pose erfaring, han gerne deler ud af, når det gælder elitesport. Både Johanne og Carsten er altså en stor del af fællesskabet og sammenholdet i eliten.

Danmarksturneringen

I Danmarksturneringen har Johanne klaret sig godt individuelt, men også rent holdmæssigt står det pænt til. Damernes 2. hold ligger nummer 1 i deres pulje, og de har rigtig gode chancer for at komme til at spille om oprykning til 3. division. I deres seneste sejr over Lyngbygaard spillede Johanne 3. single og vandt sin kamp 5/4. Et stærkt resultat som vidner om, at den megen træning ikke er forgæves.

Vind i sejlene

Johannes yndlingshul er Mollerups hul 5, da hun synes, at hullet både er tilpas udfordrende, men de dage hvor hun har vind i sejlene, er det også tilpas givende. Johanne og resten af holdet kunne sagtens bruge noget medvind og opbakning den sidste spilleweekend, og som Johanne siger: ”Det er altid rigtig godt at mærke, at der er nogle, der hepper.” Så kom og støt Johanne, så hun forhåbentlig får vind i sejlene de sidste to runder af Danmarksturneringen. Damernes 2. hold spiller i Mollerup både lørdag den 15. august mod Juelsminde og søndag den 16. august mod Stensballegaard.

Af Julie Andersen