Ugens elitespiller lV

Ugens elitespiller er et indlæg, hvor eliten vil præsentere sine spillere og holdkaptajner for klubbens øvrige medlemmer. På den måde kan klubbens medlemmer få et indblik i, hvem eliten er. Det kunne måske være med til at give medlemmerne lyst til at komme ud og støtte eliten i de sidste runder af Danmarksturneringen den 15. og 16. august 2015. Til dem der ikke ved, hvad Danmarksturneringen er, så er det en holdturnering, ligesom vi kender fra fodbold og håndbold. Mollerup har fire elitehold i Danmarksturneringen; to herrehold og to damehold. Herrernes første hold spiller i 1. division, som er den anden bedste række inden Santander divisionen, der er den bedste division, som svarer til fodboldens superliga. Herrernes 2. hold spiller i 3. division. Damernes 1. hold spiller i 2. division og 2. holdet spiller i kvalifikationsrækken. Alle fire hold ligger i toppen af deres puljer og spiller derfor om mulighed for oprykning. Turneringsformen er hulspil. Det gælder om at vinde flest point på holdene. Herrernes 1. hold spiller 2 runder hulspil per match, hvor de om formiddagen spiller foursomes og om eftermiddagen spiller singles, og de spiller altså om 18 point. Herrernes 2. hold spiller 5 singler og 1 foursome og spiller derfor om 14 point. Damernes 1. og 2. hold spiller om 9 point med 1 foursome og 3 singler. Med ”Ugens elitespiller” præsenterer vi altså et medlem af eliten, så medlemmer kan få en lille indsigt i eliten. Eliten håber, at I vil læse med hen over sommeren og frem til de sidste runder af Danmarksturneringen.

GetImage.ashx1
Jacob Pingel Lauridsen

Ugens elitespiller

Jacob Pingel Lauridsen er 24 år gammel og en af Mollerups elites frontløbere og dermed også fast mand på herrernes 1. hold. Grunden til at Jacob flyttede til Mollerup Golf Club flere år tilbage er, at han synes, Mollerup er den førende klub elitemæssigt i Aarhus.

Professionel karriere

Allerede som 11 år gammel slog Jacob til sin første golfbold og har spillet lige siden, dvs. i 13 år. På de år er Jacob kommet ned i handicap +2,0. Talentet har desuden ført til, at Jacob i dag er professionel golfspiller, og som han selv udtaler: ”Jeg arbejder hårdt på at få golfen til at blive det, jeg skal leve af resten af mit liv.”

Ryder Cup

Vejen til målet forsøger Jacob at opnå ved at træne golf hver dag, dog med nogle enkelte fridage af og til, hvis ikke han er ude for at spille turnering. Jacobs største drøm er at komme til at spille Ryder Cup, da han synes, det er den fedeste turnering inden for golf. Ryder Cup er en historisk golfturnering som startede helt tilbage i 1927. Her dyster 12 af de bedste europæiske golfspillere og 12 af de bedste amerikanske golfspillere mod hinanden i forskellige hulspilsmatcher.

Turneringer

Som professionel golfspiller deltager man i mange turneringer både i Danmark, men også i udlandet. Jacob har spillet 13 turneringer i denne sæson, i bl.a. Nordic League, Nordea og Ecco-touren. Det bedste resultat indtil videre er en 6. plads i Fjällbacka Open tilbage i majmåned.

Danmarksturneringen

Danmarksturneringens hulspilsformat mener Jacob er med til at få noget ekstra frem i spillerne, og de spiller typisk på et niveau, som man ikke ser til hverdag. Desuden påpeger Jacob, at Danmarksturneringen er rigtig hyggeligt, og den 16. august i Mollerup Golf Club vil der ud over spændende matcher og fede golfslag også være grillmad på hul 13, og dermed opfordrer Jacob i høj grad klubbens medlemmer og øvrige til at komme og heppe på Mollerups elite.

Bedste præstation

Når man spørger den meget langtslående Jacob, hvilke golfslag, der står klarest i erindringen, så svarer han omspillet mod Morten Ørum Madsen i oprykningskampen for at komme i elitedivisionen (det bedste division) nogle år tilbage. Her mødte Mollerups herrer Silkeborg, og Jacob slog en håndfuld rigtig fine golfslag under omspillet og vandt.

”De slag er jeg meget stolt af at kunne præstere under omstændighederne, og i forhold til at jeg gjorde, at vi som hold rykkede op i den bedste række for klubhold. Det var specielt.” udtaler Jacob om sin flotte præstation.

Mollerups mest udfordrende hul

Jacobs yndlingshul på Mollerups anlæg er hul 15, og efter hans mening er det banens sværeste hul, da det er et krævende par 4-hul, som skiller sig ud fra resten. Kom og se Jacob spille sit favorithul samt for at se resten af Mollerups elite spille Danmarksturneringen søndag den 16. august. Måske kommer Jacob igen til at spille en afgørende rolle i kampen om herrernes oprykning til den bedste division.

Følg Jacobs golfkarriere på hans Facebookside: JPL Golf

Af Julie Andersen