Ugens elitespiller lll

Ugens elitespiller er et indlæg, hvor eliten vil præsentere sine spillere og holdkaptajner for klubbens øvrige medlemmer. På den måde kan klubbens medlemmer få et indblik i, hvem eliten er. Det kunne måske være med til at give medlemmerne lyst til at komme ud og støtte eliten i de sidste runder af Danmarksturneringen den 15. og 16. august 2015. Til dem der ikke ved, hvad Danmarksturneringen er, så er det en holdturnering, ligesom vi kender fra fodbold og håndbold. Mollerup har fire elitehold i Danmarksturneringen; to herrehold og to damehold. Herrernes første hold spiller i 1. division, som er den anden bedste række inden Santander divisionen, der er den bedste division, som svarer til fodboldens superliga. Herrernes 2. hold spiller i 3. division. Damernes 1. hold spiller i 2. division og 2. holdet spiller i kvalifikationsrækken. Alle fire hold ligger i toppen af deres puljer og spiller derfor om mulighed for oprykning. Turneringsformen er hulspil. Det gælder om at vinde flest point på holdene. Herrernes 1. hold spiller 2 runder hulspil per match, hvor de om formiddagen spiller foursomes og om eftermiddagen spiller singles, og de spiller altså om 18 point. Herrernes 2. hold spiller 5 singler og 1 foursome og spiller derfor om 14 point. Damernes 1. og 2. hold spiller om 9 point med 1 foursome og 3 singler. Med ”Ugens elitespiller” præsenterer vi altså et medlem af eliten, så medlemmer kan få en lille indsigt i eliten. Eliten håber, at I vil læse med hen over sommeren og frem til de sidste runder af Danmarksturneringen.

GetImage.ashx2

Simon Dørflinger

Ugens elitespiller: Simon Dørflinger

Simon Dørflinger er 24 år og spiller i handicap 4,2 på herrernes 2. hold, som ligger i 3. division i Danmarksturneringen. Allerede som 7 år gammel prøvede Simon kræfter med golfen og har spillet lige siden. Han har spillet golf i Mollerup i fire sæsoner, siden han flyttede klub fra Randers Golf Klub i takt med studiestart på Aarhus Universitet. Simon studerer til ingeniør, og efter sommerferien påbegynder han de sidste to år af uddannelsen i form af en overbygning til civilingeniør. Studiet kræver tid, men alligevel træner Simon golf tre gange om ugen.

Handicap 0

Målet med golf er, at kunne gå i par uden at knokle for meget for det. Om 10 år ser Simon gerne sig selv spille stabilt omkring handicap 0. Simon påpeger, at det ikke bare skal være årsreguleringen, som hakker handicappet ned i 0, men han vil kunne spille til handicappet.

Drømmeslaget

Det vildeste golfslag, og det Simon oftest tænker tilbage på, når man spørger ham, hvilket golfslag han bedst husker, var et 210 meters slag ude fra roughen i Ribe Golf Klub. Bolden lå meget dårligt, og i første omgang tænkte Simon, at han bare ville hakke den ud på fairway, men det var hulspil, så han tog chancen og gik efter green. Trods det dårlige lie får Simon et helt perfekt og clean træf på bolden, og bolden ender på green til en ”ind og i” dvs. et to-meters put på en afstand af 210 meter fra roughen i blæsevejr.

Søren Jensens udtalelser om Simon

Søren Jensen, protræner, understreger, at Simon er en spiller som er i fremgang, da Simon har reduceret markant i sine ”hjerneblødninger” og de skæve slag. ”Simon har rykket sig meget de seneste to år, fordi han er stoppet med at tænke for meget ude på banen.” siger Søren Jensen.

Yndlingshul på Mollerup Golf Club

Selv om Simons bedste slag var et 210 meters slag, er yndlingshullet i Mollerup Golf Club hul 16, som er et kort par 3-hul. Særligt i hulspil synes Simon, at hullet er afgørende, da hullet sjældent er givet på forhånd.

Danmarksturneringen

Når man spørger Simon, hvad kan godt kan lide ved Danmarksturneringen, og hvorfor man skal komme ud og se ham spille den 16. august, svarer han: ”Der er altid en god stemning omkring Danmarksturneringen, og man kan komme ud og se spilleren præstere enkeltvist parret op mod en anden decideret modspiller, så der er mere kamp om sejren.” Sidste sæson tabte Simon ikke nogle af sine egne kampe i Danmarksturneringen.

Mulighed for oprykning

Mollerups herrers 2. hold ligger nummer 2 i deres pulje, men har god mulighed for at blive nummer 1 og derfor mulighed for oprykning til 2. division, hvis de vinder de to sidste kampe den 15. og 16. august. Kom og støt Simon og resten af herrernes 2. hold spille om oprykning i Mollerup den 16. august.

Af Julie Andersen