Ugens elitespiller (Eliteudvalget)

Ugens elitespiller er et indlæg, hvormed eliten vil præsentere sine spillere og holdkaptajner for klubbens øvrige medlemmer. På den måde kan klubbens medlemmer få et indblik i, hvem eliten er. Det kunne måske være med til at give medlemmerne lyst til at komme ud og støtte eliten i de sidste runder af Danmarksturneringen den 15. og 16. august 2015. Til dem der ikke ved, hvad Danmarksturneringen er, så er det en holdturnering, ligesom vi kender fra fodbold og håndbold. Mollerup har fire elitehold i Danmarksturneringen; to herrehold og to damehold. Herrernes første hold spiller i 1. division, som er den anden bedste række inden Santander divisionen, der er den bedste division, som svarer til fodboldens superliga. Herrernes 2. hold spiller i 3. division. Damernes 1. hold spiller i 2. division og 2. holdet spiller i kvalifikationsrækken. Alle fire hold ligger i toppen af deres puljer og spiller derfor om mulighed for oprykning. Turneringsformen er hulspil. Det gælder om at vinde flest point på holdene. Herrernes 1. hold spiller 2 runder hulspil per match, hvor de om formiddagen spiller foursomes og om eftermiddagen spiller singles, og de spiller altså om 18 point. Herrernes 2. hold spiller 5 singler og 1 foursome og spiller derfor om 14 point. Damernes 1. og 2. hold spiller om 9 point med 1 foursome og 3 singler. Med ”Ugens elitespiller” præsenterer vi altså et medlem af eliten, så medlemmer kan få en lille indsigt i eliten. Eliten håber, at I vil læse med hen over sommeren og frem til de sidste runder af Danmarksturneringen.
Ugens elitespiller

Lasse Kristensen

Ugens elitespiller

Lasse Kristensen

Lasse Kristensen er 26 år og har spillet golf siden han var 14 år gammel. Han flyttede klub fra Ribe til Mollerup, da han flyttede til Århus for 4 år siden. Inden Lasse valgte Mollerup som sin nye golfklub forhørte han sig først i de forskellige golfklubber rundt i Århus. Gennem Fin Pugholm og Bjarne Svensson fik Lasse straks indtryk af, at det var Mollerup, af golfklubberne i Århus, som havde mest fokus på eliten. Lasse spiller sin 5. sæson i Mollerup i år, og han spiller i skrivende stund i handicap 1,0.

Træning er vejen frem

Lasses mål med sit golf er, at han vil ned i + handicap, altså på den anden side af handicap 0. Målet vil han nå gennem koncentreret træning og ved at score godt i de turneringer, han deltager i. Fire gange om ugen træner Lasse golf, særligt om aftenen da han arbejder fuldtid som revisor. I den kommende weekend skal Lasse spille turnering i Vejle sammen med nogle af de andre eliteherrer fra Mollerup.

Søren Jensens udtalelse om Lasse

Søren Jensen, protræner, udtaler om Lasse: ”Lasse rammer alle de rigtige positioner i sit sving. Han har et stabilt og godt niveau. Det har han, bl.a. fordi han træner meget og har en god svingteknik.”

Denne svingteknik har medført, at Lasse har præsteret at lave en albatros. Det var på et par 5-hul i Ribe Golf Klub, hvor Lasse holede et slag fra 215 meter.

Danmarksturneringen

Lasse har været fast mand på herrernes 1. hold de sidste par år og har hevet mange sejre hjem. Den sejr Lasse er mest stolt af var sejren i 4. spillerunde i Danmarksturneringen i år mod Trehøje. Sejren resulterede i, at Mollerup gik fra at være i bund til at ligge i toppen af puljen. Selv om Lasse også spiller slagspilsturneringer, så synes han, at der er noget helt særligt ved Danmarksturneringen. ”Danmarksturneringen er en anden stemning, bl.a. fordi det er hulspil. Spillerne viser nogle andre følelser, og tilskuerne får lov til at komme helt tæt på spillerne.”

Talenter

Om 10 år ser Lasse gerne sig selv spille med et handicap i +4. Om det lykkedes, kan vi kun følge med og håbe på. Selv om Lasse er en dygtig og habil golfspiller, ser han Frederik Sejr, Jakob Sejr, Mads Røddik og Mikkel Markfoged som de største talenter i Mollerup Golf Club. Hvem de er, kan du læse lidt mere om inde på elitens side, eller vente og se hvornår de bliver ugens spillere.

Opbakning fra klubbens medlemmer

Eliten opfordrer hermed klubbens medlemmer til at komme ud og se Lasse (og resten af holdet) spille den sidste runde af Danmarksturneringen, når Mollerup skal møde Viborg på hjemmebane søndag den 16. august 2015. Måske laver han en albatros på sit yndlings hul, nemlig hul 14. Hvem ved? Kom og støt os.

Af Julie Andersen