Dag 5 og 6 i Skotland

Dag 5 – lørdag:

I dag kunne vi sove længe, da vi først skulle se Søren Kjeldsen om eftermiddagen. Vi havde derfor tid til at spise god morgenmad og tage på en hurtig tur ind til Glasgow og se lidt nærmere på byen. 
På Royal Troon var der nu tid til den første finaledag med Kjeldsen i næstsidste bold! Det var stort. Der var kun halvt felt, da den dårligste halvdel jo havde misset cuttet, så de spillere, som mødte til start lørdag var i zonen og vidste at der kun var en vej, nemlig fremad! Det var fedt at se den ene store spiller efter den anden forlade rangen og gå til første tee. Det var lige før at hele top 10 i verdenen havde gået lige forbi os på cirka 1 time. Efter at vi havde brugt en masse til på at se spillere varme op og skrive autografer, skulle vi nu og se Søren spille sin runde. Han kom lidt skidt fra start, med et par bogeys. Han kom flot tilbage og var -1 efter 7 huller og på det tidspunkt var han Nr. 3. Men så begyndte det lige så stille og smuldre for ham. Mange dårlige slag gør at han er +5 med 4 huller igen. Han kæmper rigtig godt for det og holer 4 gode puts på de sidste 4 huller og ender +4 for dagen og – 3 samlet. Efter lørdag og 3. runde af turneringen skulle der en god runde til fra Kjeldsen for at blande sig blandt de førende. Vi glædede os enormt meget til at mærke stemningen på finaledagen søndag.

 Dag 6 – søndag:

Spændingen var i top og vi var klar til at se finale dagen af The Open. Hvem skulle løbe med The Claret Jug? Det lå mellem Phil Mickelson og Henrik Stenson, som første med 1 og Phil. og 5 slag ned til Nr.3. Vores Danske helt Søren skulle ud i 4 sidste bold, sammen med Tony Fianu. Søren kom igen skidt fra start og var +2 efter 5 huller. Skulle det være endnu en hård dag på kontoret for Søren? Heldigvis fik han lavet en god birdie på hul 8. Derefter fik han lavet 11 pars på de sidste 11 huller. Han ender derfor dagen i + 1, hvilket er fint nok, efter hans start. Vi satte os op på hul 18 i rigtig god tid for at få en god plads, tæt på greenen. Det viste sig at være en god ide, da der var mange som havde fået samme ide, som os. Tures højdepunkt var helt klart at se førebolde på hul 18! At se den sidste bold på 18 green gav gåsehud. At se verdens største golf tunering så tæt på, var ubeskrivelig stort og noget vi aldrig ville glemme. Det begynder at lakke mod enden for de fleste af spillerne, og på tribunen kan vi sidde med wifi og følge med og se hvad kjeldsen laver af score på de forskellige huller. Da Stenson og Mickelson kommer ind på 18. er Stenson i front med 2 slag og alle rundt omkring fairway og green rejser sig op og giver applause. Mickelson putter først og får en par. Det hele var nu overladt til Stenson, som selv kunne bestemmer hvor mange slag han skulle vinde med. Han holer et 5 meter put på sidste for at vinde med 3 slag. Vi har aldrig hørt et så stort bifald før, som han fik d de var færdige. I morgen går turen hjem til DK igen. Turen har været og alle over forventninger 0g det klart største vi har oplevet med golfen nogensinde!

En besked til Stenson efter hans sejr:

IMG_4731

Selfie fra 18. hul efter afslutningen:

IMG_4728

Her ser vi det berømte trofæ The Claret Jug:

IMG_4712