Tordenvarsling

BEMÆRK: TORDENSIRENEN ER PT. UDE AF DRIFT.

Mollerup Golf Club har som den første golfklub i Danmark fået installeret en tordenvarslingssirene.

Sirenen har et output på 115 dB på 30 meters afstand. Det betyder, at al varsling er tydelig hørbar på hele golfbanen.

Sirenen aktiveres af turneringsledere eller af sekretariatet og chefgreenkeeper via sms og forventes især anvendt i tilfælde af tordenvejr for at advare golfspillere ude på banen. På den måde får alle spillere på banen en varsling om at søge ly, så et eventuelt lynnedslag i golfkøllerne undgås.

Der er indtalt beskeder, og ved første sirenevarsel lyder meldingen:

”Dette er Mollerup Golf Clubs tordenvarslingssystem. Afbryd spillet.
Søg husly.

This is Mollerup Golf Club’s weather warning system. Severe
weather warning. Seek shelter immediately.”

Når faren er drevet over, vil sirenen lyde igen, og meldingen vil nu være:

”Dette er Mollerup Golf Clubs tordenvarslingssystem. Tordenvejret
er drevet over. Spillet kan genoptages.

This is Mollerup Golf Club’s weather warning system. The weather
warning has been cancelled”.

Sirenen er sponseret af elektronikvirksomheden HSS Enginering, der har 25 ansatte. Firmaet designer, producerer og installerer varslingssystemer i ind- og udland, og de primære kunder er olie- og forsvarsindustrien. HSS Engineering er også firmaet bag Beredskabsstyrelsens landsdækkende (og verdens største) varslingssystem, der består af knap 1.100 sirener, som afprøves hvert år første onsdag i maj.

GODE RÅD HVIS DU ER PÅ BANEN I TORDENVEJR:

Gode råd og simple huskeregler er INGEN GARANTI, men overholder du disse, kan du med stor sandsynlighed spille din runde færdig når uvejret er drevet forbi:

• Gå væk fra dit golfudstyr, da det virker som elektrisk leder
  • Hold dig væk fra høje træer og master
  • Lynet er ca. 1 km. væk for hver 3 sekunder der går imellem lyn og torden.
  • Er der 5-10 sekunder imellem lyn og torden er situationen farlig, og der bør straks søges ly i klubhuset eller lign.  NB: Golfbiler er ikke sikret mod lyn. Klubhuset eller en rigtig bil er de sikreste steder at opholde sig.
  • Er der mindre end 5 sekunder imellem lyn og torden er situationen meget farlig (lynet er mindre end 2 km. væk) ! Kan du ikke nå i ly, sæt dig på hug et lavt beliggende sted (læg dig aldrig ned). Gør dig så lille som mulig, luk øjnene og åben munden. En bunker kan være et godt sted, forudsat at den er lavt beliggende. Bliv her til uvejret er drevet over.
  • Vi anbefaler alle golfspillere at hente App’en BlitzortungLive, eller anden tilsvarende App, hvor du kan følge lynnedslag i dit område via din mobil. Følgende hjemmeside kan også anbefales til PC: http://www.lightningmaps.org